T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / KAĞITHANE - Avrupa Konutları Çamlıvadi Özel Eğitim Uygulama Okulu I. Kademe

Okulumuz Tarihçesi

          Okulumuz 26.02.2002 tarihli Arıcılar İlköğretim Okulunda 1. Katında OÇEM olarak açılmıştır.  Eski adı Arıcılar OCEM / İstanbul Özel Eğitim Uygulama Merkezi 2018 yılında okulumuz İstanbul Özel Eğitim Uygulama Okulu (I. Kademe – II. Kademe) adını almıştır. 12.10.2020 tarihinde eski binası yıkılmış geçici hizmet binasında 2 eğitim öğretim yılı boyuncu geçici hizmet binasında hizmet vermiştir.(Geçici hizmet binası adresi: Ayazağa Mahallesi 215. Sokak Teras Sitesi B Girişi Yanı Ayazağa) 2022 / 2023 Eğitim Öğretim Yılı başında yeni hizmet binasına taşınmış ve 06.10.2022 tarihi itibari ile Avrupa Konutları Çamlıvadi Özel Eğitim Uygulama Okulu adını almıştır.

         Okulumuz 1 okul müdürü, 2 müdür yardımcısı, 1 rehber öğretmen, 5 kadrolu ve 1 sözleşmeli branş öğretmeni öğretmen, 18 sözleşmeli 6 kadrolu özel eğitim öğretmen , 3 (İşçi (696 K.H.K.) personel kadrosuna sahiptir.

         Okulumuz genel eğitim programından yararlanamayan zorunlu eğitim  çağındaki orta-ağır düzeyde öğrenme yetersizliği ve otizmi olan bireylere; öz bakım ve temel yaşam becerileri ile işlevsel akademik becerilerini geliştirmek ve topluma uyumlarını sağlamak amacıyla  eğitim veren bir okuldur.

         Okulumuzda; Öğrencilerimizin kendilerine yeterli duruma gelmelerini temel yaşam becerilerini gerçekleştirmelerini, yetenek ve yeterlilikleri doğrultusunda iş- meslek  alanlarına   ve hayata hazırlanmalarını, toplum içindeki rollerini gerçekleştirmelerini, üretken, mutlu bireyler olmalarını  sağlamak ve ailelerini bilinçlendirmek üzere eğitim faaliyetleri planlanıp uygulanmaktadır. Okulda öğrencilerimiz bireyselleştirilmiş eğitim planları doğrultusunda eğitim almaktadır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 07.03.2014 - Güncelleme: 11.01.2023 12:52 - Görüntülenme: 3760
  Beğen | 0  kişi beğendi